Allianz introduceert cyberverzekering voor het mkb

Een op de vijf mkb’ers krijgt volgens Allianz te maken met cyberincidenten of cybercrime. Reden voor de verzekeraar om een nieuwe polis op de markt te brengen: de Allianz Cyberverzekering. Ook introduceert het bedrijf een risicoscan waarmee ondernemers in kaart kunnen brengen welke cyberrisico’s ze lopen.

cyberschadeDe cyberverzekering voor het mkb moet bescherming bieden tegen aansprakelijkheidsclaims, kosten van crisismanagement en eigen schade, zoals kosten om programmatuur en data te herstellen. Bedrijfsschade is maximaal 180 dagen verzekerd. Ook biedt de polis dekking tegen digitale afpersing. Allianz vergoedt afpersing door een hacker tot 25% van het verzekerd bedrag per verzekeringsjaar.

Risicoscan

Met de Allianz Cyber Risicoscan wil de verzekeraar ondernemers binnen tien minuten inzicht geven in de cyberrisico’s die het bedrijf loopt. Aan de hand van een vragenlijst krijgen mkb’ers een score die aangeeft of ze veel of weinig risico lopen op een cyberincident. Ook krijgen ze preventietips.

“Een op de vijf mkb’ers krijgt te maken met cyberincidenten of cybercrime”, zegt Geert Deschoolmeester, Head of Market Management bij Allianz. “Daar komen veel meer kosten bij kijken dan alleen het veiligstellen van data en het opnieuw beveiligen van je systemen. Het gaat ook om mogelijk omzetverlies omdat bedrijfskritische systemen eruit liggen, reputatieschade, AVG-boetes en kosten van aansprakelijkheid, juridische procedures en forensisch onderzoek.” De verzekeraar wil naast dekking verlenen met specialisten proberen de schadelijke gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Bron: Allianz

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Disclaimer

    Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.