Minder woninginbraken, zomervakantie populair

Het aantal claims na woninginbraken is in 2018 met 5,7 procent afgenomen ten opzichte van 2017. De zomervakantie blijft wel populair bij inbrekers. Dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken, samengesteld door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars.

woninginbraken

De afgelopen vijf jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5.392 claims in juli. Dat is 10 procent meer dan de 4.889 claims die verzekeraars gemiddeld ontvangen in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5.574 nog hoger. Na de zomervakantie daalt het aantal claims met 9 procent in september.

Inboedelverzekering

Verzekeraars zien al langer een dalende trend in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering naar aanleiding van inbraak. In bijna alle provincies zakte het aantal inbraken ten opzichte van 2017. Alleen in de provincie Friesland is er sprake van een flinke stijging van 11,6 procent.

Inbraakclaims

De grootste daling vond plaats in Zeeland. Daar werden vorig jaar 11,6 procent minder inbraakclaims ingediend. De meeste kwamen uit Limburg en Noord-Brabant. Verzekeraars ontvingen uit deze provincies respectievelijk 114 en 103 inbraakclaims per 10.000 huishoudens. Per gemeenten valt vooral de stijging in Amersfoort op. Daar steeg het aantal claims naar aanleiding van een inbraak met 28,7 procent.

Bron: AMweb

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Disclaimer

    Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.