Op zakenreis? Denk aan een goede verzekering

Voor veel bedrijven is internationaal zaken doen steeds meer gewoonte geworden. Dat betekent vaak ook een toename van het aantal zakelijke reizen. Of u nu naar het buitenland gaat voor een bezoek aan een zakenrelatie, het bijwonen van een internationale meeting of bezoek aan een congres. Het is verstandig om hiervoor een zakenreisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de frequentie van zakenreizen zijn er verschillende opties.

zakenreisWelke verzekering is geschikt?

Voordat u een zakenreisverzekering afsluit is het belangrijk om na te denken waarom en wanneer u deze nodig heeft. Wilt u alleen dekking in Europa, of reist u ook buiten Europa? Gaat u regelmatig op zakenreis of maakt u af en toe een tripje? En maken meerdere werknemers binnen het bedrijf zakenreizen? Afhankelijk van de behoeftes kunt u de juiste zakenreisverzekering afsluiten.

Een of twee keer per jaar op zakenreis

Gaat u slechts af en toe op zakenreis? Dan kunt u een Kortlopende Reisverzekering afsluiten. Deze verzekering is niet alleen geldig tijdens privéreizen, maar ook tijdens zakenreizen. Standaard werkzaamheden, zoals administratief of commercieel werk zijn altijd meeverzekerd. Voor werkzaamheden met een verhoogd risico komt daar een toeslag bij. Deze toeslag varieert van 35% tot 110% en is afhankelijk van het type werk dat uitgevoerd wordt. Wilt u weten welke toeslag berekend wordt voor uw werkzaamheden? Neem dan contact op.

Meerdere keren per jaar op zakenreis

Wanneer u regelmatig voor zaken buiten Nederland verblijft, dan kunt u een doorlopende zakenreisverzekering afsluiten. Het voordeel hiervan is dat u niet elke keer als u op zakenreis gaat aan uw verzekering hoeft te denken. Handig als u bijvoorbeeld onverwacht een zakenreis maakt. Wij bieden twee mogelijkheden:

Doorlopende Zakenreisverzekering

Deze verzekering is geschikt voor de individuele zakenreiziger. De verzekering is op maat samen te stellen. U kiest dus zelf wat u verzekert. Standaard is de dekking SOS hulpverlening. Afhankelijk van de wensen, kan u de dekkingen ‘Ongevallen’, ‘Bagage’, ‘Medische kosten’ en ‘Rechtsbijstand’ aan de verzekering toevoegen.

Werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard zijn standaard verzekerd. Werkzaamheden met een verhoogd risico, zoals werk in de bouw, zijn tegen een toeslag mee te verzekeren.

Goed om te weten is dat bij de Doorlopende Zakenreisverzekering ook gezinsleden zijn meeverzekerd zijn als zij meegaan op zakenreis. Tot slot is het mogelijk om privéreizen mee te verzekeren. Handig als u wel eens voor een privéreis naar het buitenland gaat.

Collectieve Zakenreisverzekering

De Collectieve Zakenreisverzekering is een goed alternatief als er meerdere werknemers van het bedrijf regelmatig op zakenreis gaan. Deze verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen. Alle medewerkers van het bedrijf zijn daarmee in één keer verzekerd. Zelfs de buitenlandse medewerkers zijn mee te verzekeren, als ze in Europa wonen en het hoofdkantoor (de verzekeringsnemer) in Nederland is gevestigd.

Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker tijdens zijn zakenreis onverzekerd is. Ook handig is dat het aantal reisdagen per jaar tussentijds te wijzigen is.

Meer informatie

Wilt u advies over onze (zaken)reisverzekeringen? Neem dan contact op met ons.

Bron: Allianz

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Disclaimer

    Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.