Nieuws

Wilt u het nieuws iedere maand in uw e-mail ontvangen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

 • Huizenprijs Nederland stijgt twee keer zo hard als Europees gemiddelde

  Geplaatst op 13 juli 2018

  Als het gaat om de prijzen in de woningmarkt behoort Nederland tot de koplopers in Europa. De huizenprijzen waren in het eerste kwartaal 9,3% hoger dan in dezelfde periode vorig, een prijsstijging die bijna twee keer zo hoog ligt als het Europese gemiddelde (4,7%). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Minder verkopen is de keerzijde.
  Lees verder »
 • Alimentatie naar vijf jaar

  Geplaatst op 12 juli 2018

  VVD, D66 en PvdA hebben in de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend om de partneralimentatie te beperken tot maximaal 5 jaar. In dit artikel gaan we uitgebreider in op het onderwerp alimentatie.
  Lees verder »
 • Groeiend verzuim in mkb noopt tot maatregelen

  Geplaatst op 10 juli 2018

  MKB-Nederland maakt zich zorgen over het groeiend ziekteverzuim in het midden- en kleinbedrijf. Daarbij neemt vooral in kleinere bedrijven door werkdruk de aandacht voor arbobeleid af. De werkgeversorganisatie wil ondernemers daarom beter gaan ondersteunen bij arbozaken, in een poging het verzuim terug te dringen.
  Lees verder »
 • Nederlanders nauwelijks voorbereid op noodsituatie

  Geplaatst op 3 juli 2018

  Nederlanders kunnen zich beter voorbereiden op noodsituaties, dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Rode Kruis. Bijna 40 procent heeft nog nooit nagedacht over waar zij zouden kunnen verblijven als zij door nood niet meer hun eigen huis in kunnen. Ook blijkt dat een groot deel van de Nederlanders geen toegang heeft tot belangrijke gegevens of telefoonnummers wanneer zij hun huis niet in kunnen. Het Rode Kruis roept iedereen daarom op om een persoonlijk noodplan te maken.
  Lees verder »
 • Slechts helft Nederlanders gaat relaxed op vakantie

  Geplaatst op 29 juni 2018

  Slechts de helft van de Nederlanders gaat relaxed op vakantie. Stress treft jonge gezinnen het zwaarst: minder dan de helft gaat ontspannen op vakantie. Jonge stellen en 65-plussers hebben het minst last van vakantiestress. Opvallend is dat de vakantiestress ook ’s nachts toeslaat: ruim de helft van de vrouwen slaapt de nacht voor vertrek slecht, ten opzichte van slechts 27% van de mannen.
  Lees verder »
1 2 3 56
 • Inschrijven nieuwsbrief

 • Disclaimer

  Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.