Nieuws

Wilt u het nieuws iedere maand in uw e-mail ontvangen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

 • Wie draait op voor schade woon-werkverkeer?

  Geplaatst op 11 juni 2019

  Er is regelmatig onduidelijkheid over vergoeding van schade veroorzaakt door deelname aan het verkeer tijdens het werk. Een werknemer die slachtoffer is geworden van een arbeidsongeval, kan proberen zijn schade te verhalen bij de werkgever. Dat gebeurt doorgaans op grond van artikel 7:658 BW, het zogenoemde zorgplicht-artikel. De wettelijke zorgplicht van de werkgever geldt de arbeidsplaats. En bij woon-werkverkeer is daar geen sprake van. Maar de rechter denkt daar soms toch wat genuanceerder over.
  Lees verder »
 • Evenwichtig pensioenstelsel, AOW-leeftijd stijgt langzamer

  Geplaatst op 5 juni 2019

  Het kabinet heeft 5 juni 2019 samen met werkgevers- en werknemersorganisaties en de SER een principeakkoord gepresenteerd over een toekomstbestendig en evenwichtig pensioenstelsel. Na ruim negen jaar discussie over het pensioenstelsel is het minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gelukt om samen met sociale partners tot afspraken te komen over een goede oudedagsvoorziening voor huidige en toekomstige generaties. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen bereiken.
  Lees verder »
 • Hoge rendementen? Wanneer is iets te mooi om waar te zijn…

  Geplaatst op 5 juni 2019

  Indien u nadenkt over alternatieven voor uw spaargeld die u wellicht meer rendement opleveren hebben wij een dringend advies: laat u niet verblinden door beloftes over hoge rendementen. Want wanneer iets te mooi is om waar te zijn...
  Lees verder »
 • Op zakenreis? Denk aan een goede verzekering

  Geplaatst op 5 juni 2019

  Voor veel bedrijven is internationaal zaken doen steeds meer gewoonte geworden. Dat betekent vaak ook een toename van het aantal zakelijke reizen. Of u nu naar het buitenland gaat voor een bezoek aan een zakenrelatie, het bijwonen van een internationale meeting of bezoek aan een congres. Het is verstandig om hiervoor een zakenreisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de frequentie van zakenreizen zijn er verschillende opties.
  Lees verder »
 • Hogere eisen voor keyless entry auto

  Geplaatst op 4 juni 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) scherpt per 1 juli 2019 de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan op het gebied van de voertuigbeveiliging van keyless entry auto’s. Het keurmerk is bij veel verzekeraars een eis om een autoverzekering af te kunnen sluiten.
  Lees verder »
1 2 3 83
 • Inschrijven nieuwsbrief

 • Disclaimer

  Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.