Nieuws

Wilt u het nieuws iedere maand in uw e-mail ontvangen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

 • Tweede woning populair onder beleggers

  Geplaatst op 22 augustus 2019

  Van de particuliere beleggers in Nederland die al een tweede woning bezitten, overweegt 28% nog een (recreatie)woning aan te schaffen. Daarnaast zegt 66% van de particuliere beleggers zonder tweede woning, een dergelijke aankoop te overwegen. Voor een kwart van de beleggers is dit een zuiver beleggingsobject.
  Lees verder »
 • Pensioen: wat iedereen zou moeten weten

  Geplaatst op 21 augustus 2019

  In onze financiële adviespraktijk praten we met mensen van verschillende leeftijden, in verschillende levensfasen en in verschillende financiële omstandigheden. Wat ons door de jaren heen opvalt, is dat het merendeel van deze mensen geen duidelijk antwoord heeft op twee kernvragen waarvan wij vinden dat iedereen daarop het antwoord zou moeten weten. De vragen zijn simpel:
  Lees verder »
 • Bestaande schulden beperken mogelijkheid om woning te kopen

  Geplaatst op 19 augustus 2019

  Het advies aan jongeren die het plan hebben een woning te kopen: voorkom zo veel mogelijk het aangaan van schulden voordat de financiering van de woning rond is.
  Lees verder »
 • Uw minderjarig kind gaat studeren: wat kost dat?

  Geplaatst op 16 augustus 2019

  Is uw kind nog geen 18 jaar en gaat hij of zij studeren aan het MBO, HBO of Universiteit? Houd dan rekening met een aantal veranderingen op financieel gebied. Bereid u op tijd voor, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Drie tips.

  Lees verder »
 • Asbest: wat als iets niet te verzekeren is?

  Geplaatst op 15 augustus 2019

  Er komt voorlopig geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel van het kabinet om het dakbedekkingsmateriaal uit te bannen verworpen. Er is alsnog alle reden om bij de aankoop van een woning of gebouw gedegen te onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Wij leggen dit uit aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.
  Lees verder »
1 2 3 89
 • Inschrijven nieuwsbrief

 • Disclaimer

  Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.