Nieuws

Wilt u het nieuws iedere maand in uw e-mail ontvangen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

 • Studieschuld valt in gemeenschap: vrouw opgezadeld met helft schuld ex

  Geplaatst op 15 februari 2019

  Voor een studieschuld worden geen uitzonderingen gemaakt bij de verdeling van bezittingen en schulden na een scheiding. Een vrouw eiste in hoger beroep dat de studieschuld van haar ex-man buiten de gemeenschap zou vallen omdat zij pas na het huwelijk op de hoogte zou zijn gesteld van de schuld. Het gerechtshof oordeelde dat de uitzonderingsregel waarin een lening ‘verknocht’ is aan een van de partners, niet op deze situatie toepasbaar is.


  Lees verder »
 • Twee trends bij dodelijke en ernstige arbeidsongevallen

  Geplaatst op 14 februari 2019

  Met 75 doden is het aantal dodelijke arbeidsongevallen terug op het niveau van 2016. Sylvia Kubicz, officier van justitie bij het Functioneel Parket in Amsterdam, onderzoekt in haar regio dodelijke en ernstige arbeidsongevallen. Zij en haar collega’s signaleren daarin twee duidelijke trends.


  Lees verder »
 • Niet-afgesloten klusbusje gestolen tijdens graafwerk, ASR moet schade vergoeden

  Geplaatst op 11 februari 2019

  Het zou erg omslachtig en onpraktisch zijn als bouwvakkers hun bedrijfsbus te allen tijde moeten afsluiten, zelfs als ze er pal naast aan het werk zijn. Dat stelt de rechtbank Midden-Nederland in een zaak tegen ASR. De bus werd gestolen van de bouwplaats en de verzekeraar weigerde de diefstalschade te vergoeden. Die moet dat nu alsnog doen, vindt de kantonrechter.


  Lees verder »
 • Schade aan zonnepanelen wel of niet verzekerd?

  Geplaatst op 8 februari 2019

  Schade aan zonnepanelen is niet meeverzekerd wanneer de aanwezigheid van de zonnepanelen niet bekend is bij de verzekeraar van het woonhuis. Feit of fabel?


  Lees verder »
 • Rechter weigert pensioenplicht zzp-schilder op te heffen

  Geplaatst op 8 februari 2019

  Zelfstandigen Bouw vindt het “onbegrijpelijk en uitermate teleurstellend” dat de rechter haar eis heeft afgewezen om zzp-schilders een vrije pensioenkeuze te geven. De uitspraak van de rechter betekent dat zzp-schilders verplicht blijven pensioen op te bouwen bij het bedrijfstakpensioenfonds BPF Schilders.


  Lees verder »
1 2 3 74
 • Inschrijven nieuwsbrief

 • Disclaimer

  Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.