Smartphonegebruiker heeft vaak geen verzekering

Phonegigant, webwinkel voor accessoires en onderdelen van mobiele telefoons, ondervroeg 1.500 consumenten naar het gebruik, veiligheid en kwaliteit van hun toestel. Nog geen 13% van hen blijkt te beschikken over een speciale smartphonepolis. Bij schade denkt men terug te kunnen vallen op een andere verzekering.

Respondenten met een smartphoneverzekeringen zijn vooral de iPhone en Samsung smartphone-bezitters. Van alle ondervraagde smartphonegebruikers heeft 15,7% wel eens een schadeclaim ingediend bij een verzekeraar, bijvoorbeeld bij verlies of beschadiging. Ongeveer een kwart van alle schadegevallen wordt verhaald op de smartphoneverzekering (24,1%). Eigenaren van een smartphone vallen bij schade vaker terug op de inboedelverzekering (51,9%), aansprakelijkheidsverzekering (14,8%) of een reisverzekering (9,3%).

Teleurstelling

Dat laatste wordt echter wel steeds lastiger. De mobiele telefoon bezorgt schadeverzekeraars al jaren slapeloze nachten, met veelal een voorwaardenaanpassing als resultaat. Bij sommige verzekeraars is de smartphone het meest geclaimde product.

Eerder dit jaar onderzocht Independer bij 31 allrisk-inboedelverzekeringen de voorwaarden voor schuldschade bij mobiele telefoons. 13 pakketten gaven toen nog een volledige dekking, zonder eigen risico. Negen pakketten sloten de mobiele telefoon uit en acht boden onder voorwaarden dekking, zoals een eigen risico. Guido Rodenburg van Independer: “In onze consumentencontacten merken we regelmatig teleurstelling bij mensen die horen dat de schade aan hun mobiel niet wordt vergoed. In sommige gevallen bood hun polis, op moment van afsluiten, nog wel dekking hiervoor. Maar door aanpassingen in de voorwaarden kan dat veranderen.”

Bron: InFinance

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Disclaimer

    Alfisure besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Alfisure is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.